2012. szeptember 26., szerda

Ami a könyökön kijön…

A millió helyen látható, soha el nem pusztítható, rendkívül banális betűtípus, a Monotype Corsiva, amit a Microsoft segített hatásosan elterjeszteni. Mára pedig már ki sem lehet irtani. Ha valaki vett annó egy Office 98-at, azzal együtt be is költözött a gépére, mint überelhetetlen, dekoratív betű. Amit aztán azóta is használnak orrba-szájba, pedig mára már rogyásig megtelt a web szebbnél-szebb kalligrafikus fontokkal. De nem! A Monotype Corsiva pont jó, mert kéznél van, és nem kell egy percig sem gondolkodni, milyen fontot válasszunk, legyen szó szolgáltatásról, vagy esküvői meghívóról.

A magam részéről gondolatban köpök egyet, ha meglátom. Nagyon utálom. De nem önmaga miatt, hanem a túlzásba vitt használata miatt.


Egy üzlet a sok közül.


Az úttest egyik oldalán ez fogad…


…átellenben tíz méterrel arrébb pedig ez.

Ismét hangsúlyozom: no offense! Semmi bajom ezekkel a köztiszteletben álló vállalkozásokkal. Csak a ronda cégérüktől hányok sugárban epét!

--- bréking! ---

Verzállal különösen ronda!

3 megjegyzés:

  1. A Maja Turinak a színe nem jó. Nem feltűnő, unalmas is

    VálaszTörlés
  2. Egy virágboltosnak kellene esztétikai érzékének lenni. A felirat igénytelen és csúnya kivitelű, a körülötte lévő kovácsoltvas keret pedig GICCSES.

    VálaszTörlés
  3. Belül is csupa giccs. Kertitörpét árulnak, abból élnek, nem a virágból. Most akkor miért pont a külseje ne lenne giccses! :)

    VálaszTörlés