2012. november 2., péntek

Egyedi tervezésű betűk – olyanok is!

Már ha csak azt vesszük figyelembe, hogy orbitális hiba olvasható az első sorban – vagy talán az utazótáskákon kívül női iskolák javításával is foglalkozik a cég? –, már akkor is megérdemelné a kétes dicsőséget, hogy felkerülhet a részeges typóra, de bizonyos betűk teljesen önkényes újratervezése csak hab a tortán. Szegény „i” betű elhagyta a pontját, sőt, a „j” is. Az összkép meg siralmas. Állandóan tépem a számat a margó miatt, illetve a hiánya miatt. Nem véletlenül van: tessék már hagyni egy kicsit mindenhol!



7 megjegyzés:

  1. Nem mindegy neked? Csinálj jobbat akkor! Vagy menj be hozzájuk és mond el a véleményed...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajánlom figyelmedbe a blog első posztját: Beköszönés

      Tehát: nem mindegy _nekem_. Csinálok, ha felkérnek. A véleményem elmondtam, illetve leírtam. Bárki olvashatja és kommentelheti.

      Még a Névtelenek is.

      Törlés
    2. Ne aggódj, BonFire meg is tenné. :)

      Törlés
  2. És akkor még a betűk dőléséről nem is esett szó. Vagy az ívről... és ha már szűkülnek, kisebbednek a betűk kifelé akkor jól jön egy halvány sorvezető az arányok miatt. (legcsúnyább a "javítása" s betűje.) Valamikor címfestő voltam (1990) akkor még nem volt plotter, ollóval vágtuk ki a diavetítővel kivetített/nagyított betűket az öntapadós tapétából - fordítottan -, amik aztán fel lettek ragasztva az előkészített táblára. Részegen se tudtam ilyen rondát csinálni, pedig volt, hogy iszogattunk. :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, kérem a címfestő az egy mesterség volt. Ma meg bárki gyárthat ilyesmiket. Ha a cégtáblát hivatásos tipográfussal tervezteti, nagyobb vevőköre lehetne. Tehát végül is nem spórol, ha maga fabrikálja, inkább veszít hosszabb távon.

      És még ronda is ráadásul.

      Törlés